Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


III. Zempléni Gombafesztivál

2011. július 29 – 31 – én Komlóskán résztvevői voltunk a  III. Zempléni Gombász Fesztiválnak.   Fehérvárról öten voltunk ezen a jól szervezett rendezvényen.

Ha az idő nem is kedvezett igazán, ennek ellenére jó hangulatban és tudásunk gyarapítása mellett telt el ez a három nap. A gombák fajszáma, amit a 220 regisztrált résztvevő és a többiek összegyűjtögettünk meghaladta a százat és ezek közül volt jó néhány ritkaság és védett faj is akadt. Amíg az eső esett, Dr. Vasas Gizella és Dr. Locsmándi Csaba ismertetett meg bennünket hasznos tudnivalókkal. Volt gombaszépségverseny melynek nyertese egy gyönyörű rókagomba lett, és gyűjtője komoly ajándékban részesült.

Este kellemes citera szóra, dalra fakadt a csapat egy része és megkóstolhatta a nem egyszerű módon sült kürtőskalácsot. Az eső miatt faszenes sütőn készült. Négy túravezető irányításával mentek a vállalkozók sárt dagasztani szebbnél szebb és jobb helyekre gombát gyűjteni. Jankovics Marcell kitűnő előadását hallgathattuk végig a Komlóskai ruszin templomban, mely gyönyörű helyszín volt. Olyan szép és gomba gazdag vidék ez is, ha nem lenne oly messze sűrűbben is érdemes lenne ellátogatni.

Köszönjük a Szervezőknek!

Jövőre is ott leszünk.

                                          

A rendezvényről beszámolt: Várhidy Zsuzsanna