Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A gombák birodalmában

2012.10.14

 

Gyilkos galócák és pöfetegek

- negyedszázad a gombák birodalmában

Székesfehérvár - Hatalmas, szinte a térségben fellelhető összes gombát bemutató kiállítással ünnepelte a hétvégén huszonötödik születésnapját a Székesfehérvári Gombászok Baráti Köre. A varázslatos lényekre pénteken és szombaton százak voltak kíváncsiak.

Tizedik alkalommal rendezték meg a hétvégén a Fejér Megyei Gombász Napokat. A program keretében kiállítással ünnepelte fennállásának 25 éves jubileumát a Székesfehérvári Gombászok Baráti Köre. A negyedszázados jubileum alkalmából Herczog Edit európai parlamenti és Deák Lajosné, székesfehérvári önkormányzati képviselője köszöntötte a civil szervezetet.

 

3.jpg

  

Herczog Edit, az Európai Parlamentbe (EP) a Fejér megyei Csákvárról, a gombák egyik fő lelőhelyének számító Vértes „fővárosából” bejutó képviselő úgy fogalmazott, hogy az Európai Unió a diverzitást, a sokféleséget képviseli: ez párhuzamba állítható a biodiverzitással és ennek legszemléletesebb megjelenítőivel, a gombákkal. A gombaszakkör mint közösség is méltatást érdemel, hiszen nemcsak a gomba szeretete, hanem egymás szeretete is összetartja a résztvevőket.

A több tucat gombafajtát felvonultató tárlaton Dravecz Tibor, a baráti kör tiszteletbeli örökös vezetője a két és fél évtizedre emlékezett.

Fejér Megyei Hírlap (2012. október. 13. szombat | Szerző: Klecska Ernő)

 

 

A mappában található képek előnézete X.F.m-i gombász Napok 2012