Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Horváth István:Töltött kucsmagomba, gombás rizzsel

2010.05.23

 

 

Kép

 

Töltött kucsmagomba,

gombás rizzsel.

 

 


 

Hozzá valók négy személyre:              

Kép

 

25-30 db kucsma gomb

15 dkg bacon szalonna , 3 dl rizs

 

                              

 

        

  Töltelék:

 20 dkg darált hús, 2 db zsemle, 1 db tojás, 2 dl tej

 

 

                Fűszerek:   

  petrezselyem zöld, 2 gerezd fokhagyma, 2 db zsemle, 1 db tojás

                             

 
Kép

Elkészítés:

A gombákat megmostam, tönkjüket levágtam.
A zsemléket beáztattam a tejjel, majd szétmorzsolva a hússal, tojással és a fűszerekkel jól összedolgoztam.

 

 

Kép

 

A kucsmákat töltelékkel megtöltöttem, majd a bacon szalonnával körbetekerve, tepsibe raktam, kb. 20 percig  200 C fokon  sütöttem.

 

 



Köret : Gombás rizs

A kucsma gomba tönköket és a kisebb gombákat vékonyra szeltem és a rizshez kevertem, hozzá öntöttem 6 dl vizet és 1 k.kanál ételízesítőt és jénai tálban a mikróban 20 perc alatt készre pároltam.

 

Jó étvágyat!

 

Kép