Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gomba süti

2011.12.21

 

p1030027.jpg

 

 

 

Gomba süti

 

 

 

 30 dkg-os darált kekszet ízlés szerinti cukorral, rummal vagy aromával,

10 dkg darált dióval, baracklekvárral, 2 evőkanál kakaóval és annyi főzött

fekete kávéval összegyúrom, hogy félkemény tésztát kapjak.

A tésztát fagyiskanálba nyomkodom.

A szára 1 db babapiskóta félbevágva, amit margarin és cukor keverékével

ragasztok össze. Az összeragasztott piskótákat a gomba fejébe nyomom,

és a szárával lefelé tojástartóba állítom.

Vargánya: A gombafejeket olvasztott csokiba mártom, és a tojástartóba

visszaállítva dermesztem.

Légyölő galóca: 20 dkg porcukrot 1 tojás fehérjével gőz felett keményre verek,

nagyobb részét piros ételfestékkel színezem, a kisebb része fehér marad.

A gombafejeket a piros cukormázba forgatom, majd a fehérrel pöttyöket nyomok

rájuk, és ezt is tojástartóba visszarakva szárítom.

Mindkét fajtánál, ha a máz megszáradt a szárak végét is megkenem egy kis

margarinos krémmel, kókuszreszeléket zöld ételfestékkel megszínezem és

a szárvégeket a zöld kókuszba nyomom. Ez lesz rajta a moha.

Finom és nagyon mutatós

 

A receptet beküldte:  Szabó Lajos és Szabóné Sebők Erzsébet