Gomba süti
Gomba süti
30 dkg-os darált kekszet ízlés szerinti cukorral, rummal vagy aromával,
10 dkg darált dióval, baracklekvárral, 2 evőkanál kakaóval és annyi főzött
fekete kávéval összegyúrom, hogy félkemény tésztát kapjak.
A tésztát fagyiskanálba nyomkodom.
A szára 1 db babapiskóta félbevágva, amit margarin és cukor keverékével
ragasztok össze. Az összeragasztott piskótákat a gomba fejébe nyomom,
és a szárával lefelé tojástartóba állítom.
Vargánya: A gombafejeket olvasztott csokiba mártom, és a tojástartóba
visszaállítva dermesztem.
Légyölő galóca: 20 dkg porcukrot 1 tojás fehérjével gőz felett keményre verek,
nagyobb részét piros ételfestékkel színezem, a kisebb része fehér marad.
A gombafejeket a piros cukormázba forgatom, majd a fehérrel pöttyöket nyomok
rájuk, és ezt is tojástartóba visszarakva szárítom.
Mindkét fajtánál, ha a máz megszáradt a szárak végét is megkenem egy kis
margarinos krémmel, kókuszreszeléket zöld ételfestékkel megszínezem és
a szárvégeket a zöld kókuszba nyomom. Ez lesz rajta a moha.
Finom és nagyon mutatós
A receptet beküldte: Szabó Lajos és Szabóné Sebők Erzsébet