Gomba befőzés
Gomba befőzése
Nyersanyagszükséglet:
Gombakalapok, só, 3-4 egész feketebors, vöröshagyma, ecet,
késhegyni nátrium-benzoát.
Elkészítés:
Vizet forralunk, és a gombakalapokat
ebben 3-4 percig főzzük, majd
szűrőkanállal kiszedjük. Literes
üvegek aljára karikára vágott
vöröshagymát teszünk,
3-4 feketeborsot helyezünk bele,
erre tesszük a gombát, majd ezt
hagymakarikákkal lefedjük.
Közben enyhén ecetes, sós vizet
forralunk, a gombára öntjük. Tetejére egy csipet nátrium-benzoátot
rakunk. Az üvegeket lekötjük. Ezután nedves gőzben addig gőzöljük,
amig a lé gyöngyözni nem kezd.
A mappában található képek előnézete Csiperke