Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csokoládés habgomba recept

2015.07.17

 

Csokoládés habgomba recept

 

csokolades-habgomba.jpg

 

Hozzávalók / 5 adag

 

2 db tojásfehérje,100 g cukor, 2 teáskanál cukrozatlan

kakaópor100 g tejcsokoládé, 3 csepp vanília aroma,

1 csomag vaníliás cukor

 

A hab és a szárak elkészítése

 

1.    Melegítsük elő a sütőt 110 Celsius fokra.

2.    Verjük fel a tojásokat alaposan, amíg kemény hab nem lesz belőle.

3.    Adjunk hozzá egy púpos teáskanál cukrot, és keverjük el.

Kanalanként keverjük hozzá a többi cukrot is. Majd kanalazzuk a keverék

negyedét egy habzsákba, tartsuk a kinyomócsövet a sütőtálca fölé,

és addig nyomjuk, ameddig a keverék eléri a tálcát.

4.    Nyomjuk lassan tovább, és közben húzzuk el a habzsákot, így egy

kb. 3 cm nagyságú szárat kapunk. Ha kész, ne nyomjuk tovább

a zsákot, és gyors mozdulattal emeljük el. Készítsünk így még szárakat.

 

A kalapok elkészítése és a sütés

 

1. Szórjuk a kakaót a tálban lévő maradékra, és keverjük el.

Vegyünk el egy kanálnyit a keverékből, és egy másik kanál segítségével

kaparjuk egy másik tálcára.

 

2. A kanál másik végével lapítsuk le a kupac tetejét, hogy kerek legyen.

Készítsünk még annyit, amennyi szár van. Ezután szórjunk a kalapok

tetejére egy kis kakaót, hogy pettyesek legyenek.

 

3. Tegyük a tálcákat a sütőbe, és süssük őket 40 percig. Majd

kapcsoljuk ki a sütőt. Hagyjuk benn a sütőtálcákat 15 percig,

és hagyjuk őket hűlni.

 

Összeállítás

 

1. Egy éles késsel vágjuk le a szárak hegyes végét,

és olvasszuk meg a csokoládét.

 

2. Egy él teáskanálnyi csokoládét kenjünk a kalapok lapos felére,

és ragasszuk rá a szárakat.

 

3. Tegyük, a gombákat fejel lefelé egy tányérra, amíg

megszilárdul a csoki.

 

Díszítsd ízlésednek megfelelően. Kész is van! Ugye milyen finom?

 

Sütési hőfok: 110°C   Sütési mód: hőlégkeveréses