Csokoládés habgomba recept
Csokoládés habgomba recept
Hozzávalók / 5 adag
2 db tojásfehérje,100 g cukor, 2 teáskanál cukrozatlan
kakaópor, 100 g tejcsokoládé, 3 csepp vanília aroma,
1 csomag vaníliás cukor
A hab és a szárak elkészítése
1. Melegítsük elő a sütőt 110 Celsius fokra.
2. Verjük fel a tojásokat alaposan, amíg kemény hab nem lesz belőle.
3. Adjunk hozzá egy púpos teáskanál cukrot, és keverjük el.
Kanalanként keverjük hozzá a többi cukrot is. Majd kanalazzuk a keverék
negyedét egy habzsákba, tartsuk a kinyomócsövet a sütőtálca fölé,
és addig nyomjuk, ameddig a keverék eléri a tálcát.
4. Nyomjuk lassan tovább, és közben húzzuk el a habzsákot, így egy
kb. 3 cm nagyságú szárat kapunk. Ha kész, ne nyomjuk tovább
a zsákot, és gyors mozdulattal emeljük el. Készítsünk így még szárakat.
A kalapok elkészítése és a sütés
1. Szórjuk a kakaót a tálban lévő maradékra, és keverjük el.
Vegyünk el egy kanálnyit a keverékből, és egy másik kanál segítségével
kaparjuk egy másik tálcára.
2. A kanál másik végével lapítsuk le a kupac tetejét, hogy kerek legyen.
Készítsünk még annyit, amennyi szár van. Ezután szórjunk a kalapok
tetejére egy kis kakaót, hogy pettyesek legyenek.
3. Tegyük a tálcákat a sütőbe, és süssük őket 40 percig. Majd
kapcsoljuk ki a sütőt. Hagyjuk benn a sütőtálcákat 15 percig,
és hagyjuk őket hűlni.
Összeállítás
1. Egy éles késsel vágjuk le a szárak hegyes végét,
és olvasszuk meg a csokoládét.
2. Egy él teáskanálnyi csokoládét kenjünk a kalapok lapos felére,
és ragasszuk rá a szárakat.
3. Tegyük, a gombákat fejel lefelé egy tányérra, amíg
megszilárdul a csoki.
Díszítsd ízlésednek megfelelően. Kész is van! Ugye milyen finom?
Sütési hőfok: 110°C Sütési mód: hőlégkeveréses