Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cseh kucsmagomba saláta

2015.03.22

 

 

Vesebabbal töltött cseh kucsmagomba saláta 

 

    babbaltltttcsehkucsmagombasalata.jpg

Fotó: Szilvásy Edit

 

HOZZÁVALÓK:
 
 15-20 dkg cseh kucsmagomba süvege


1-1 (lila és fehér színű) kis doboz vesebab konzerv

(kidney bab)


3-4 db újhagyma szárával felkarikázva

 

/snidling apróra vágva, pár levél fejes saláta/ 

 


Saláta öntethez:

olíva olaj, fűszeres tokaji ecet, só.

 


 ELKÉSZÍTÉS:


A nagyobb, tölthető méretű cseh kucsmagomba süvegeket

tisztítás után sós-forró vízben 10 percig főzzük.  

A tálat kisebb darabokra tépkedett fejes salátával

kibéleljük. A kihűlt és lecsöpögtetett gomba süvegeket

szétnyitjuk, belehelyezzük a babokat, melyikbe

mennyi fér (2-3 szem), sorban rárakjuk a saláta levelekre.
 
Az elkészült tálat megszórjuk a felvágott hagymákkal,

majd meglocsoljuk az öntettel.


Pár órára hűtőszekrénybe tesszük, az ízeket összeérleljük.