Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cseh kucsmagomba burgonyával sütve

2010.04.10
 

Cseh kucsmagomba burgonyával

sütve

 

Cseh kucsmagombára küldöm - e receptet, mi már többször is

elkészítettük, és nagyon finom.

 

Hozzá valók:

 

 1kg burgonya,  250g Cseh kucsmagomba,  60g. zsír,  60g hagyma,   

  só, törött köménymag,  törött bors,  20g vaj,  0,25l tej,  1 tojás

 

Elkészítés:

 A héjában főtt lehámozott burgonyát karikára vágjuk.

A gombát megtisztítjuk, megmossuk, és összevágjuk karikára.

A zsírban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk

a gombát, megsózzuk, megszórjuk törött köménymaggal, törött

borssal, és puhára pároljuk. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, belerakjuk

a burgonya felét, szétkenjük rajta a gombát, és a burgonya másik

felével betakarjuk. A tetejére hideg vajdarabokat rakunk, és sütőben

megsütjük. A kész ételt leöntjük a tejjel elhabart tojással, rövid

időre visszatesszük a sütőbe, készre sütjük majd tálaljuk.

Természetesen más gombával is elkészíthető ez a finom ízletes étel.

 

Jó étvágyat kívánok mindenkinek az elkészített ételhez:

Mizsei Ferenc