Cseh kucsmagomba burgonyával sütve
Cseh kucsmagomba burgonyával
sütve
Cseh kucsmagombára küldöm - e receptet, mi már többször is
elkészítettük, és nagyon finom.
1kg burgonya, 250g Cseh kucsmagomba, 60g. zsír, 60g hagyma,
só, törött köménymag, törött bors, 20g vaj, 0,25l tej, 1 tojás
Elkészítés:
A héjában főtt lehámozott burgonyát karikára vágjuk.
A gombát megtisztítjuk, megmossuk, és összevágjuk karikára.
A zsírban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk
a gombát, megsózzuk, megszórjuk törött köménymaggal, törött
borssal, és puhára pároljuk. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, belerakjuk
a burgonya felét, szétkenjük rajta a gombát, és a burgonya másik
felével betakarjuk. A tetejére hideg vajdarabokat rakunk, és sütőben
megsütjük. A kész ételt leöntjük a tejjel elhabart tojással, rövid
időre visszatesszük a sütőbe, készre sütjük majd tálaljuk.
Természetesen más gombával is elkészíthető ez a finom ízletes étel.
Jó étvágyat kívánok mindenkinek az elkészített ételhez:
Mizsei Ferenc